Holland Expat Center

Holland Expat Center South ondersteunt expats die naar het zuiden van Nederland verhuizen.

Het Expat Center biedt een versnelde procedure voor het regelen van de verblijfsvergunning en gemeentelijke registratie van kennismigranten en hun vergezellende gezinsleden. Bovendien dient het als informatiepunt waar expats hun vragen kunnen stellen over hun vestiging in de regio.

Holland Expat Center South

Contact en openingstijden
Het Expat Center is geopend op maandag tot en met vrijdag, tussen 09:00 en17:00 uur. Je kunt zonder afspraak terecht op Vestdijk 27a in Eindhoven.

Dagelijks pendelen duizenden werknemers tussen Vlaanderen en Nederland. Deze zogenaamde grenswerkers hebben te maken met verschillen tussen Nederlandse en Belgische wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld het verschil in belastingsysteem, sociale zekerheid, arbeidsrecht. Wat moet je regelen? Wat zijn de gevolgen als je de grens over gaat om te wonen, werken of studeren. ‘Grensinfovoorziening Vlaanderen-Nederland’ helpt daarbij. Zij stellen alle relevante informatie beschikbaar via zogenaamde Grensinfopunten.

De ‘Grensinfovoorziening Vlaanderen-Nederland’ is ontstaan uit het project ‘Tendenzen zonder Grenzen’, uit Interreg IV. ‘Grensinfovoorziening Vlaanderen-Nederland’ bemiddelt tussen arbeidsvraag en -aanbod in de grensregio. Daarmee worden tekorten aan bijvoorbeeld technisch geschoold, onderwijzend of verzorgend personeel opgevangen.

Meer informatie
Het Grensinfopunt is gevestigd in het Holland Expat Center South, Vestdijk 27a, 5611 CA Eindhoven. Kijk voor meer informatie ook eens op de websites grensinfo.nl  en grensinfopunt.eu.