Jullie trouw/partnerschaps datum, tijd en locatie kiezen

Stap voor stap

  1. Kies het soort huwelijk/partnerschap.
  2. Kies een datum en locatie.
  3. Jullie vullen allebei een Aankondiging in.
  4. Print, onderteken en stuur de 'Aankondigingen' met de benodigde documenten naar ons op.
  5. Wij sturen binnen 1 week een bevestiging (of verzoek om meer informatie)

Jullie kunnen in het Stadhuis trouwen, op een andere door de gemeente als trouwlocatie geaccepteerde locatie of op een eigen locatie. Kies je voor een huwelijk zonder ceremonie of gratis huwelijk, dan trouw je in een spreekkamer op het Inwonersplein (Stadskantoor).

Datum kiezen

Je kunt in onderstaande agenda's zien of jullie voorkeursdatum/-tijd beschikbaar is en een reservering maken. Daarna vullen jullie beiden een 'Aankondiging' in. Die ontvangen we graag binnen 3 werkdagen nadat jullie een datum en tijd gereserveerd hebben. Lukt dat niet dan geven we de datum en tijd weer vrij. Zodra de 'Aankondigingen' bij ons binnen zijn, sturen we jullie een schriftelijke bevestiging. Pas dan is de datum en tijd definitief voor jullie gereserveerd.

Let op

De datum voor het huwelijk of de partnerschapsregistratie mag je minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar van tevoren vastleggen. Deze termijn begint vanaf het moment dat de complete aankondigingen bij ons binnen zijn. Kies dus een datum die minimaal 14 dagen + het aantal verzenddagen van vandaag af ligt.

Vul in de agenda de namen in zoals ze op je identiteitsbewijs staan. Wijzigen of annuleren van deze datum kan alleen persoonlijk aan de balie van het Inwonersplein.

Andere locatie kiezen

Willen jullie op een andere locatie trouwen dan het Stadhuis? Hieronder vind je de Eindhovense locaties die een vergunning hebben gekregen voor een jaar. Deze trouwlocaties brengen zelf nog kosten in rekening.

Locaties met een vergunning voor 2018:

Locaties met een vergunning voor 2019:

Heb je een andere plek in gedachten? Vraag de gemeente dan van tevoren jullie eigen locatie aan te wijzen als trouwlocatie voor een dag. De kosten voor het aanvragen van de trouwlocatie zijn € 150,-. De locatie moet wel aan de voorwaarden voldoen.

Vul de gegevens op het scherm in, print de aanvraag uit en stuur deze naar Gemeente Eindhoven, Afdeling PC/BEO, cluster huwelijken, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Jullie huwelijk/partnerschap aankondigen

Als jullie in de agenda een datum en tijdstip hebben gereserveerd, dan kunnen jullie verder met de laatste stap: jullie huwelijk/partnerschap aankondigen bij de gemeente. Vroeger werd dit ondertrouw genoemd.