Trouwen/partnerschap in het Stadhuis

Let op

Van 4 november t/m 1 december 2019 vinden huwelijken/partnerschappen plaats in het Van Abbe in verband met de verbouwing van het Stadhuis.

De trouwzaal van het Stadhuis is bij uitstek geschikt voor het sluiten van jullie huwelijk of partnerschap. Er is ruimte voor ongeveer 40 gasten en in de ovaalvormige opstelling staan jullie als paar centraal.

In de trouwzaal vind je enkele unieke elementen zoals de neonverlichting aan het plafond en de katheder die - op zijn kant - de skyline van Eindhoven verbeeldt.

Het oorspronkelijke ontwerp van het Stadhuis is van Van der Laan (1968). De renovatie in 2002 en het ontwerp van de trouwzaal zijn uitgevoerd door de architecten Arie van Rangelrooij en buro Staal/Christensen.

Parkeren voor het Stadhuis

De bruidsauto mag voor de ingang van het Stadhuis staan. De gasten kunnen bijvoorbeeld in de parkeergarage onder het Stadhuisplein (betaald) parkeren.

Evenementen op het Stadhuisplein

Op en rondom het Stadhuisplein worden regelmatig evenementen georganiseerd. Het kan voorkomen dat er op jullie trouwdag of partnerdag een evenement wordt opgebouwd of plaatsvindt. Soms kunnen gasten dan alleen via de zij-ingang het Stadhuis ingaan. We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken en jullie zo goed mogelijk te informeren.

Je kunt de evenementenkalender raadplegen. Let op: het kan zijn dat 2 á 4 dagen van tevoren het evenement wordt opgebouwd.

4 november t/m 1 december 2019 is de trouwzaal in het Van Abbemuseum

In verband met de verbouwing van het Stadhuis vinden de huwelijken/partnerschappen in de periode 4-11 t/m 1-12 plaats in het Van Abbemuseum. Het museum heeft daarvoor twee zalen beschikbaar:

De Studio in het Van Abbemuseum. De studio ligt in het hart van het museum en is voorzien van een vaste opstelling met tribunes voor zo’n 80 gasten. 
In de Studio trouw je onder het kunstwerk Het Volksparlement van Rojava, van Jonas Staal.

Het Auditorium in het Van Abbemuseum. Het auditorium biedt met zijn vaste theateropstelling ruimte zo’n 115 gasten.
Het is een ontwerp van Maarten van Severen.

Buiten de beschikbare dagen en tijden in de agenda van de gemeente is het Van Abbemuseum als externe trouwlocatie beschikbaar maar dan gelden er andere tarieven. 

Het Van Abbe biedt de mogelijkheid om ook gebruik te maken van het Karel 1 museumcafé. Neem zelf contact met hen op over de mogelijkheden en kosten.

Parkeren bij het Van Abbe

De bruidsauto mag bij de ingang van het museum staan. De gasten kunnen bijvoorbeeld in de parkeergarage onder het Stadhuisplein (betaald) parkeren.

Contact

Willen jullie zaken rondom jullie huwelijk/partnerschap liever persoonlijk bespreken? Bel dan 14040 om een afspraak te maken. Ook met alle andere vragen rondom trouwen en geregistreerd partnerschap in Eindhoven kun je ons bellen.