Esplanade Meerhoven

Binnenkort komt in Meerhoven de zogenaamde Esplanade. Een recreatiezone van ongeveer 40 m breed en 600 m lang, centraal gelegen tussen de woonbuurten Zandrijk en Bosrijk.

Hoe gaat de Esplanade eruit zien?

Het schetsontwerp van de Esplanade kun je hieronder bekijken. Het ontwerp is het resultaat van de input die we kregen van de diverse belanghebbenden, zoals direct omwonenden en bestuursleden van verschillende buurtverenigingen.

Tijdens een informatieavond op 7 februari 2019 is het ontwerp toegelicht aan deze belanghebbenden. Het ontwerp is enthousiast ontvangen. Er is een aantal opmerkingen gemaakt die de gemeente nog gaat onderzoeken.

Geïnspireerd op de luchtvaart

Het ontwerp voor de Esplanade is geïnspireerd op de luchtvaart. De smalle, lange zone blijft open en groen. Er wordt gewerkt met hoogteverschillen als ‘een knipoog’ naar een vliegtuig dat landt. Tegelijkertijd vormen ze de basis voor het open, groene park waarin je kunt wandelen, verblijven, spelen, sporten, fietsen en ruimte is voor kleinschalige evenementen. Bestaande gebouwen, zoals het Luchthavengebouw en 't Schuurke blijven goed zichtbaar.

Vliegen, lucht en licht zijn een inspiratie voor 3 speciale plekken in de Esplanade. Denk bijvoorbeeld aan een speelvliegtuig, een observatorium voor de beleving van lucht en een licht-luchtkunstwerk. Wij bekijken hiervoor de mogelijkheden.
Met de beplanting die voor de Esplanade kiezen versterkt de biodiversiteit van de locatie en omgeving.