Esplanade Meerhoven

Binnenkort komt in Meerhoven de zogenaamde Esplanade. Een recreatiezone van ongeveer 40 m breed en 600 m lang, centraal gelegen tussen de woonbuurten Zandrijk en Bosrijk.

Hoe gaat de Esplanade eruit zien?

Het schetsontwerp van de Esplanade kun je hieronder bekijken. Het ontwerp is het resultaat van de input die we hebben gekregen van de diverse belanghebbenden, zoals direct omwonenden en bestuursleden van verschillende buurtverenigingen.

Op donderdag 7 februari 2019 is tijdens een informatieavond het ontwerp toegelicht aan deze belanghebbenden en dit is met enthousiasme ontvangen. Er zijn nog een aantal opmerkingen gemaakt die de gemeente nog gaat onderzoeken.

Hieronder vind je het verslag van deze avond:

Geïnspireerd op de luchtvaart

Het ontwerp voor de Esplanade is geïnspireerd op de luchtvaart. De smalle, lange zone blijft open en groen. Er wordt gewerkt met hoogteverschillen als ‘een knipoog’ naar een vliegtuig dat landt. Tegelijkertijd vormen ze de basis voor het open, groene park waarin je kan wandelen, verblijven, spelen, sporten, fietsen en voor evenementen*. Bestaande gebouwen, zoals het Luchthavengebouw en 't Schuurke blijven goed zichtbaar.

Vliegen, lucht en licht zijn een inspiratie voor drie speciale plekken in de Esplanade. Denk bijvoorbeeld aan een speelvliegtuig, een observatorium voor de beleving van lucht en een licht-luchtkunstwerk. Wij bekijken hiervoor de mogelijkheden.

De beplanting die voor de Esplanade gekozen wordt, zal de biodiversiteit van de locatie en omgeving versterken.

Met evenementen wordt hier bedoeld dat de ruimte van de Esplanade geschikt is voor kleinschalige evenementen of festiviteiten zoals een kinderfeestje, buurtbarbeque, spelletjesmiddag of vergelijkbaar.

Het is niet de bedoeling dat er grootschalige evenementen georganiseerd worden die veel publiek gaan trekken.