Dommeldal De Hogt

Met het project "Dommeldal De Hogt" vergroten we de uitstraling van het gebied als visitekaartje van de Brainport. Dat doen we op zo'n manier dat ook voor gewone recreanten en toeristen de aantrekkingskracht van het gebied wordt vergroot.

Het aanleggen van vijf kunstwerken onder knooppunt De Hogt is onderdeel van het project Dommeldal De Hogt. De passage onder dat knooppunt is een bijzondere en monumentale plek, waar niet alleen de Dommel stroomt, maar waar ook gewandeld en gefietst wordt. Met kunst die de aandacht richt op de locatie, en dus niet op de kunst zelf, maken we de onderdoorgang zichtbaarder en aangenamer.

Logo Dommeldal De Hogt

Door groene kunstwerken te plaatsen, wordt de passage in zijn gehele beleving groener. Daardoor ontstaat er een duidelijk onderscheid tussen de onderdoorgang en de snelwegen die erboven liggen. Om de monumentaliteit, de schoonheid en de potentie van de plek te versterken worden er in de groene passage vijf grote betonnen objecten neergezet. Deze objecten kopiëren de onderkanten van de al bestaande pilaren van de snelweg (zelfde materiaal, zelfde diepte en breedte). Het resultaat? Een parkachtige omgeving, ontsloten door paden. De kunstwerken creëren bovendien een interessante en spannende relatie met de al bestaande pijlers van de bruggen. Het kunstwerk wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van het Mondriaan Fonds.

In onderstaande technische tekening zie je waar de kunstwerken komen te staan en krijg je een indruk van hoe ze eruit komen te zien.

Hoe komen de kunstwerken eruit te zien?