Nieuws

Op deze pagina vind je het laatste nieuws rondom de nul-emissiezone.

Eindhoven ondertekent uitvoeringsagenda stadslogistiek

Vanaf 2025 geen uitlaatgassen van vrachtwagens of bedrijfsbusjes meer binnen de Ring van Eindhoven. Op 9 februari j.l. tekende Monique List, wethouder mobiliteit, de uitvoeringsagenda stadslogistiek, net als 18 andere gemeenten, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en staatssecretaris Van Veldhoven.

In de uitvoeringsagenda stadslogistiek staan afspraken over steden die volledig schoon worden bevoorraad en waar vervoerders en ondernemers goed hun werk kunnen doen.

Ondernemers kunnen sinds 15 maart  tot 5000 euro subsidie aanvragen bij aanschaf of lease van een schone bestelauto. Zo wordt Eindhoven gezonder en prettiger om in te wonen en te werken en gaat de uitstoot van schadelijke stoffen naar beneden.

Wethouder Monique List: “In Eindhoven hebben we als ambitie dat in 2030 het hele gebied binnen de Ring emissievrij is. Dit doen we stap voor stap, in samenspraak met de ondernemers, inwoners en andere belanghebbenden. De uniforme landelijke uitgangspunten in de uitvoeringsagenda stadslogistiek helpen overheden en bedrijfsleven om ervoor te zorgen dat er vanaf 2025 alleen nog maar duurzame en efficiënte bestel- en vrachtauto’s het centrum in komen. Zo verbeteren we de luchtkwaliteit en zorgen we voor een gezonde stad voor bewoners en bezoekers. En brengen we het bereiken van de klimaatdoelstellingen dichterbij.”

Kijk op meer informatie op de website van Zero Emissie Stadslogistiek (ZES).