In maart 2018 is de aanleg van de ongelijkvloerse kruising van de Veldmaarschalk Montgomerylaan met de Ring gestart. Dit is het sluitstuk van het project HOV2. De Montgomerylaan is met zo’n 60 bussen per uur de drukste busroute van de stad. Deze route maakt daarom deel uit van de tweede Hoogwaardig Openbaarvervoerlijn (HOV2).

Op de HOV-baan krijgt de bus voorrang maar op de Ring heeft het autoverkeer prioriteit. Dat geeft problemen op de kruising van deze wegen. De enige manier om dit goed op te lossen is met een ongelijkvloerse kruising. De Ring gaat straks via een tunnel onder de Montgomerylaan door, net als bij de kruising met de Beukenlaan. Op de Montgomerylaan merken gebruikers nauwelijks verschil tussen de oude en nieuwe situatie. Bussen, fietsers en voetgangers blijven ‘gelijkvloers’.

Impressie lichtkunstwerk kruising Ring/Montgomerylaan

De werkzaamheden zijn gestart op 5 maart 2018. Tot augustus 2019 wordt aan de weg gewerkt. De aannemer werkt daarna nog door aan de afwerking. Het verkeer kan dan de kruising al wel normaal gebruiken.

Benieuwd naar de vorderingen? Op de website van de aannemer kun je live meekijken op de bouwlocatie.