KnoopXL

Doe mee! Verander het stationsgebied Eindhoven van een plek waar je zo snel mogelijk doorheen wilt naar een plek waar je nooit meer weg wilt!

Wat zie jij als je kijkt naar de omgeving van het station Eindhoven? Wat ervaar je, wat denk je en wat voel je? Nu is dit een gebied met vooral asfalt, kantoorgebouwen en mensen in beweging. Is dit een gebied waar je graag bent? Of kom je hier alleen om te reizen? Met de trein of bus. En zet je net als duizenden anderen je fiets ergens rondom het station? Of zie jij ook een gebied met kansen en mogelijkheden. Want vanaf nu en de volgende 15 jaar gaan we hier flink aan de slag. En veranderen de omgeving rond het station Eindhoven tot een plek om te wonen, werken en ontspannen.

Nu woont hier nog niemand

Maar dat blijft niet zo. Er staan nu alleen kantoren vol met bedrijven. Maar straks ook tussen de 5.000 en 8.000 woningen. Je kunt je dat misschien nu nog niet voorstellen. En dat is logisch. Dat hebben wij namelijk ook.

We zoeken meedenkers

Maar wij denken wel al na over hoe deze omgeving er uit moet komen te zien. En dat willen we niet alleen doen. We hebben hulp nodig! Wil jij ook helpen? Dat kan. Door mee te denken, maar ook mee te dromen. Dromen over hoe de toekomst er hier straks uit gaat zien. En hoe we elkaar ontmoeten. En wat je er kunt doen. Zodat deze plek iedereen uitnodigt om te blijven. Waar je bijvoorbeeld een trein later neemt. Omdat je het hier zo naar je zin hebt.

Hoe doe je mee?

Doe mee en meld je aan! Dan weten we wie je bent en nemen we contact met je op. Samen bekijken we hoe jij kan meehelpen bij het veranderen van dit gebied. Een unieke kans om mee te bouwen aan het Eindhoven van de toekomst!

Nu nog werktitel KnoopXL maar…

We zijn al op zoek naar een pakkende naam. Een naam die beter bij Eindhoven past. Ook daar denken mensen over mee. Want “Eindhoven Internationale Knoop XL” is onze werktitel. Of te wel KnoopXL. Je bent van harte welkom om die knoop te ontrafelen.