Dinsdag 16 maart heeft de gemeenteraad zonder verschil van mening de ontwikkelvisie Fellenoord vastgesteld. Deze plannen zijn de stip op de horizon voor een hele nieuwe wijk rondom station Eindhoven Centraal. Een belangrijke mijlpaal. In dit gebied staan nu vooral kantoren aan de Fellenoord. Maar verandert de volgende 20 jaar in een wijk waar je kunt wonen, werken en blijven. Deze ontwikkelvisie is nog maar het begin. Hierin staat bijvoorbeeld wat voor een wijk het moet worden. Omdat er zoveel informatie in de ontwikkelvisie Fellenoord staat hebben we ook een korte versie gemaakt met de belangrijkste onderwerpen.

De hele visie vind je op het Raadsinformatiesysteem van de gemeente Eindhoven. Hieronder de compacte visie.

Wil jij meedenken en doen?

Want die stip op de horizon is een vertrekpunt. Nu gaan we nadenken over hoe het wordt. En dat willen we niet alleen doen. Daar hebben we hulp bij nodig. Hulp van inwoners van Eindhoven. Wil jij ook helpen? Dat kan. Door mee te denken, maar ook te dromen. Dromen hoe het hier straks kan zijn. Of hoe we elkaar ontmoeten. En wat je er kunt doen. Zodat deze plek iedereen uitnodigt om te blijven. Waar je een trein later neemt. Omdat je het hier zo naar je zin hebt.

Hoe doe je mee?

Als je mee wilt denken en dromen meld je dan aan via het contactformulier. Zodat we weten wie je bent. En nemen we contact met je om te kijken hoe jij kunt meehelpen bij het ontstaan van dit nieuwe gebied. Het is een unieke kans om mee te bouwen aan het Eindhoven van de toekomst. Want een ding staat al vast. Bij het veranderen van het gebied rond Eindhoven Centraal staat ook de mens centraal. Jij dus!

Wil je al vooruit kijken?

Bekijk dan onderstaand filmpje waarin je een idee krijgt van de toekomt, en niet de werkelijkheid. Zo zou het er over 20-25 jaar kunnen uitzien. We noemen dit ook wel virtual reality. Het helpt om ideeën, plannen en wensen zichtbaar te maken.

Video over de toekomst van KnoopXL (Nederlands en Engels)

Nederlandse versie

Engelse versie