KnoopXL

Hoe ervaar jij nu de omgeving van het station Eindhoven Centraal? Is het een plek waar je graag bent? Of kom je hier alleen om te reizen? Met de trein of bus. Of zet je net als duizenden anderen je fiets ergens bij het station? Op deze plek wil je nu nog niet echt blijven. Maar dat gaat veranderen. Want de volgende 20 jaar gaan we hier flink aan de slag. En maken we hier een plek om te wonen, werken en ontspannen.

Nu woont hier nog niemand

Maar dat blijft niet zo. Naast kantoren komen hier tussen de 5.000 en 6.000 woningen. Je kunt je dat misschien nu nog niet voorstellen. En dat is logisch. Want dat hebben wij ook.

We zoeken meedenkers

Want we denken al na over hoe het wordt. En dat willen we niet alleen doen. Daar hebben we hulp bij nodig. Hulp van inwoners van Eindhoven. Wil jij ook helpen? Dat kan. Door mee te denken, maar ook te dromen. Dromen hoe het hier straks kan zijn. Of hoe we elkaar ontmoeten. En wat je er kunt doen. Zodat deze plek iedereen uitnodigt om te blijven. Waar je een trein later neemt. Omdat je het hier zo naar je zin hebt.

Hoe doe je mee?

Als je mee wilt denken en dromen meld je dan aan. Zodat we weten wie je bent. En nemen we contact met je om te kijken hoe jij kunt meehelpen bij het ontstaan van dit nieuwe gebied. Het is een unieke kans om mee te bouwen aan het Eindhoven van de toekomst. Want een ding staat al vast. Bij het veranderen van het gebied rond Eindhoven Centraal staat ook de mens centraal. Jij dus!

Wil je al vooruit kijken?

Bekijk dan onderstaand filmpje waarin je een idee krijgt van de toekomt, en niet de werkelijkheid. Zo zou het er over 20-25 jaar kunnen uitzien. We noemen dit ook wel virtual reality. Het helpt om ideeën, plannen en wensen zichtbaar te maken.

Video over de toekomst van KnoopXL (Nederlands en Engels)

Nederlandse versie

Engelse versie