Heat Insyde

Hoe slaan we warmte op zonder verlies? Heat Insyde maakt dit mogelijk door een innovatieve warmtebatterij op basis van zouthydraten.

Heat Insyde richt zich op de ontwikkeling en demonstratie van innovatieve warmtebatterij voor consumenten. De batterij maakt het mogelijk om duurzaam opgewekte energie op een goedkope en efficiënte manier op te slaan, zodat die ook beschikbaar is op windstille en bewolkte dagen.

Het project werkt met een aantal kennispartijen waaronder TU/e en TNO die grote kennis en ervaring hebben met warmteopslag. De warmtebatterij zal in drie Europese proeftuingebieden worden gedemonstreerd. Eindhoven is één van de proeftuinen waar de testopstelling gerealiseerd wordt; in de wijk Strijp R (particulier bezit) en bij een huurwoning van woningcorporatie Trudo. Omdat de gebruiksvriendelijkheid van de batterij belangrijk is, wordt de  eindgebruiker direct betrokken bij het ontwikkelproces.

De warmtebatterij in huis

Projectgegevens

Innovatieve warmtebatterij voor consumenten

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme. Topic: Energy-efficient Buildings.