EnergyMEASURES

EnergyMEASURES richt zich op het verlagen van energiearmoede in verschillende steden, ook in Eindhoven. Welke sleutelfactoren zijn belangrijk in het ontstaan van armoede? En welke rol kan het energieverbruik en gedrag hierin spelen? Dat zijn twee belangrijke vragen waar het project zich op richt. Daarnaast wordt gekeken hoe gemeentes, woningbouwcorporaties en andere organisaties inwoners kunnen helpen die moeite hebben met het betalen van de energierekening.

Inwoners van Eindhoven kunnen gratis energieadvies aanvragen via Project Energiebox. De adviezen worden gegeven door langdurig werkloze 55-plussers, die met dit project zijn opgeleid tot deskundig energiecoach. De resultaten uit het onderzoek van EnergyMEASURES worden gebruikt om een aanvullende training aan de coaches te geven. Daarbij gaat extra aandacht naar de vraag hoe gedragsverandering langdurig door kan werken. Vanaf oktober 2021 gaat de gemeente samen met de andere Nederlandse partners in het project Het PON-Telos en DuneWorks, onder de naam EnergieboxPLUS in het kader van EnergyMEASURES 400 Eindhovense huishoudens begeleiden in de strijd tegen energiearmoede.

Projectgegevens

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under Grant Agreement No. 894759. Topic: Energy, Environment, Resources.