Wegenstructuur

In Eindhoven Noordwest wordt flink aan de weg gewerkt. Dat gebeurt om de doorstroming en de bereikbaarheid van onder andere de Anthony Fokkerweg, Eindhoven Airport, Flight Forum en Brainport Industries Campus te verbeteren.

Actuele verkeerssituatie

Dirk Noordhoflaan geopend

Vrijdag 4 juni is de Dirk Noordhoflaan opengesteld voor autoverkeer. De nieuwe weg loopt vanaf de verlengde Spottersweg naar de kruising Oirschotsedijk – Landsard en overbrugt het Beatrixkanaal en de Ekkersrijt. De Dirk Noordhoflaan vormt een belangrijke verbinding tussen Eindhoven en Oirschot. De opening van de weg is mede daardoor een mijlpaal voor de nieuwe wegenstructuur in Eindhoven Noordwest. Met het openstellen van de weg wordt een deel van de Oirschotsedijk en de Eindhovensedijk voortaan afgesloten voor auto’s.

Auto's bereiken de Oirschotsedijk via de Spottersweg en de Landsard of via de Erica, de verlengde Spottersweg en de Dirk Noordhoflaan. Voor fietsers loopt de route naar de Oirschotsedijk via de Spottersweg of via de Dirk Noordhoflaan en het fietspad parallel aan het Beatrixkanaal. 

Opening Dirk Noordhoflaan

Video over de wegenstructuur in Eindhoven Noordwest