Kijk mee naar de proefbestrating

Benieuwd naar de proefbestrating voor de binnenstad? Kom dan naar de Demer waar je de verschillende bestratingsmaterialen kunt bekijken. In oktober organiseerden we tours voor geïnteresseerde Eindhovenaren, waarbij ze konden testen en feedback geven. Aansluitend hierop stellen wij via de enquête op deze pagina een aantal vragen over de proefbestrating.

De proefbestrating vormt de basis voor het nieuwe Eindhovense ontwerp: robuust, tijdloos en hoogwaardig. In het proefvak op de Demer is de proefbestrating gelegd volgens het nieuwe ontwerp van de binnenstad: een gelijkvloerse straat met 2 stoepen, uitgevoerd met een comfortabele asfaltstrook in het midden (straat), aan beide zijden tegels en groen (stoep) en daartussen een fraai uitgevoerde belijning (banden), in verschillende grijstinten.

Artist impression van de proefbestrating die is aangelegd op de Demer

Hoe de straat voelt in gebruik is belangrijk. Het gaat dan bijvoorbeeld om hoe stroef of glad de straat is, of er hobbeltjes in zitten, waardoor deze prettig of minder prettig loopt, rolt of rijdt. En de uitstraling is natuurlijk ook belangrijk: vind je het mooi? Ga naar de Demer en geef je mening!

Verschillende bestratingsmaterialen

Samen met architectenbureau MVRDV testen we tot eind dit jaar de verschillende bestratingsmaterialen. Daarvoor leggen we proefvakken aan op de Demer en Nieuwstraat. Dit najaar leggen we nog een 3e proefvak aan op de Vestdijk-Noord (tussen 18 Septemberplein en Nieuwstraat). Daar is dan meer een totaalbeeld te zien van de beoogde herinrichting, met andere inrichtingselementen zoals fietsparkeren, groen en verlichting. Meer informatie hierover vind je op de projectsite Beleef de Vestdijk.

Proefvakken

We werken met 3 proefvakken om zo een brede beoordeling van de bestratingsmaterialen te kunnen doen op aspecten van uitstraling, duurzaamheid/gebruik en beheer/onderhoud. Sluiten de materialen aan bij wat we met onze (binnen)stad willen uitstralen? Is het materiaal slijtvast en prettig in het gebruik? Zijn de materialen goed schoon te maken na bijvoorbeeld een evenement en zijn bijvoorbeeld mayonaise en kauwgom goed te verwijderen? Op basis van alle testresultaten en feedback neemt het college eind dit jaar een besluit over de definitieve materiaalkeuzes.

Vragen of opmerkingen?

Vul het contactformulier in. Je hoort dan snel van ons.