Vestdijk in uitvoering

De herinrichting van de Vestdijk-Kanaalstraat-Hertogstraat is gestart op 3 september 2018. De werkzaamheden gebeuren in 6 fases en duren tot en met juni 2020.

Met de start van de uitvoering krijgt de binnenstad fasegewijs een groene en aantrekkelijke stadsboulevard met meer ruimte voor voetgangers en fietsers en nog maar 1 rijstrook voor auto's en 1 voor bussen.

Het gaat om ingrijpende werkzaamheden, omdat ook ondergronds allerlei werkzaamheden moeten gebeuren, zoals het vernieuwen van de riolering. Dit zorgt voor onvermijdelijke overlast. We streven ernaar om deze zo kort en beperkt mogelijk te houden. Door de gefaseerde aanpak zorgen we ervoor dat de binnenstad altijd bereikbaar blijft. Bekijk de verschillende fases in de tekening hieronder.

Wil je de afbeelding vergroten of opslaan? Download deze dan hieronder:

Gefaseerde aanpak
We zijn gestart op de Vestdijk (vanaf de kruising 18 Septemberplein/Stationsweg) en eindigen in de Hertogstraat. Per fase informeren we betrokken bewoners en ondernemers over de werkzaamheden en bereikbaarheid. Om de binnenstad goed bereikbaar te houden, is er een bereikbaarheidsplan met (verkeers)maatregelen opgesteld. Bekijk de maatregelen in onderstaand document.

Vragen/opmerkingen?

Vul het contactformulier in. Je ontvangt dan snel een reactie.