Parktheater maakt grote stap in verduurzamen

Het Parktheater maakt een grote stap in verduurzamen. Het dak was aan vervanging toe en bood dus een natuurlijk moment om het volledig te isoleren, zonder onnodige kosten te maken. Ook zijn er 383 zonnepanelen geplaatst om energie op te wekken en is alle verlichting vervangen door LED.

De verduurzamingsmaatregelen bij het Parktheater leveren een CO2-reductie op van ca. 86.000 kg (154.500 kWh) door de besparing op elektraverbruik. Dit staat gelijk aan het jaarverbruik van zo’n 93 huishoudens. Door goed te isoleren wordt ook minder gas verbruikt, een reductie gelijk aan het jaarverbruik van 6 huishoudens. “We willen graag bijdragen aan een duurzamere wereld en met de verduurzaming van ons dak maken we een grote stap vooruit”, aldus Jos Timmers (gebouwbeheer & duurzaamheid) van het Parktheater.

Wethouder Rik Thijs (Klimaat & Energie) vindt het een prachtig resultaat: “Dit is een mooi voorbeeld van hoe we samen stappen zetten richting het behalen van de duurzaamheidsambitie van gemeente Eindhoven.”

Slim Verduurzamen

Het Parktheater maakt onderdeel uit van een groter initiatief, waarbij gemeente Eindhoven hard aan de weg timmert om eigen vastgoed te verduurzamen (150 objecten). De kennis en ervaring die hierbij wordt opgedaan deelt de gemeente met andere vastgoedeigenaren, om de verduurzaming in de stad te versnellen. CO2-neutraal in 2030, dat is de ambitie. De aanpak begint zijn vruchten af te werpen. De resultaten tot nu toe:

  • 12.702 zonnepanelen geplaatst/in opdracht
  • Opgewekte energie: 3,5 miljoen kWh = ca. 1000 huishoudens
  • CO2-reductie: ca. 2 miljoen kg.
  • Max. 7 miljoen euro aan SDE+ subsidies
  • Ruim 1000 slimme meters en monitoring die bijdragen aan efficiënt gebruik


De renovatie en verduurzaming van het Stadhuis heeft eind vorig jaar de Cobouw Duurzaamheid Award gewonnen. Een extra bevestiging dat gemeente Eindhoven door slim te verduurzamen, optimale resultaten kan behalen.