Huis naar Werk is geopend

Vanaf 3 mei 2021 is het Huis naar Werk digitaal en fysiek geopend. Er staat een team van arbeidsmarktprofessionals klaar om werkzoekenden en ondernemers uit de regio met vragen over werk, scholing, ontwikkeling en personeel te helpen. Het Huis naar Werk is een initiatief van de samenwerkende organisaties in de arbeidsmarktregio in Zuidoost-Brabant.

Een helpende hand

Elke arbeidsmarktregio heeft van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de opdracht meegekregen om een regionaal mobiliteitsteam neer te zetten onder aansturing van de centrumgemeente, met de focus op mensen die vanwege corona hun baan verliezen, van werk naar werk dus.

De arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant ziet dit als buitengewoon goede kans om de lat hoger te leggen. Het doel is om iedere werkzoekende en werkgever met vragen over werk, scholing of ontwikkeling een helpende hand te bieden. En niet alleen de werkzoekenden die vanwege corona op zoek moeten naar ander werk. Dit heeft geresulteerd in een digitaal en fysiek punt voor iedereen. In de Brainportregio liggen heel veel kansen op de arbeidsmarkt, voor iedereen. In het Huis naar Werk is goed zicht op de kansrijke beroepen en door bemiddeling en/of scholing worden mensen geholpen naar een duurzame plek op de arbeidsmarkt.

Waarom Huis naar Werk?

De arbeidsmarkt is al jarenlang versnipperd. Een scala aan projecten en websites zorgt ervoor dat veel werkgevers en werkzoekenden door de bomen het bos niet meer zien. Voor elke doelgroep is wel een ander plan bedacht, in de verwachting dat je daarmee goed aansluit bij wat iemand wil en kan. De praktijk leert ons dat de inmiddels uitgebreide en onoverzichtelijke structuren niet meer passen. Iedereen die binnenloopt bij het Huis naar Werk of contact opneemt, wordt op maat geholpen met zijn/haar vraag en begeleid naar advies dat hem/haar past. Alle expertise is aanwezig. Ook werkgevers met een personeelsvraag of in deze tijd van corona, werkgevers met te veel personeel kunnen bij het Huis naar Werk terecht. We starten 3 mei, waarbij steeds meer diensten zullen aanhaken.

De geldstromen naar al die organisaties en koepels vanuit het Rijk zijn niet ingericht op één centrale aansturing. In de arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant gaan de 13 gemeenten en meer dan 10 organisaties die zich bezighouden met werk, scholing of ontwikkeling, dat vanaf nu anders doen met als doel: de koppen bij elkaar, niets meer bij de ander over de schutting gooien, handen uit de mouwen steken en altijd uitgaan van de behoefte van de werkzoekende. De lat ligt hoog, de komende tijd zal er flink gebouwd worden aan een Huis naar Werk dat stáát, net zolang tot de ambities zijn behaald. Dat zijn we naar onze inwoners en bedrijven verplicht; met steeds weer als uitgangspunt: klantgerichte dienstverlening.

Wie doen mee?

UWV Zuidoost-Brabant, SBB, FNV, CNV, VNO-NCW, Summa College en gemeente Eindhoven zijn de initiële partners van dit initiatief. Verder werken we nauw samen met Fontys, 04Werkt, WIJEindhoven, Ergon, MKB Eindhoven, Brainport Development, De Buitenboordmotor, Randstad, Tempo-Team, Transvorm, Universiteit Tilburg, Startfoundation, het Leerwerkloket Zuidoost-Brabant en het ondernemersloket van de gemeente Eindhoven. Dat doen we voor alle 13 gemeenten in deze arbeidsregio, dat zijn: Bergeijk, Bladel, Nuenen-Gerwen-Nederwetten, Reusel-de Mierden, Valkenswaard, Waalre, Best, Eersel, Heeze-Leende, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Eindhoven.

Contact met het Huis naar Werk

De digitale en fysieke deur van het Huis naar Werk staan open vanaf maandag 3 mei 2021. De medewerkers zijn bereikbaar via (040) 760 24 24 (ma t/m vr tussen 9.00 – 17.00 uur) en via info@huisnaarwerk.nl. Ook op www.huisnaarwerk.nl vind je meer informatie. De fysieke locatie bevindt zich op Stadhuisplein 10. Deze is op werkdagen geopend van 9.00 – 17.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. In verband met corona zijn er diverse veiligheidsmaatregelen getroffen, zodat medewerkers en bezoekers veilig met elkaar contact kunnen hebben. We houden iedereen uiteraard aan de landelijke richtlijnen.