Gemeente Eindhoven doet mee aan Duurzame Huizen Route

Eindhoven doet weer aan de Duurzame Huizen Route en moedigt inwoners aan om hun woning open te stellen. Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? De Nationale Duurzame Huizen Route op 31 oktober en 7 november 2020 is een goed moment om te orienteren. Gastvrije huiseigenaren stellen hun duurzame huis open voor geïnteresseerde bezoekers. Een unieke mogelijkheid om een grote variatie aan woningen en maatregelen te bekijken en de ervaringsverhalen uit de eerste hand te horen.

“Juist door bij elkaar te kijken en ervaringsverhalen te delen, doe je inspiratie op, en kom je erachter welke mogelijkheden er allemaal zijn. Van isolatie tot HRR+-glas en zonnepanelen.” aldus wethouder Rik Thijs (Duurzaamheid). “Dat scheelt veel vooronderzoek en kan je net dat extra zetje geven om aan de slag te gaan.“Meld je woning aan

Huiseigenaren die hun duurzame woonverhaal willen delen, kunnen hun woning aanmelden via duurzamehuizenroute.nl. Eindhovenaren kunnen vervolgens op 31 oktober of 7 november een kijkje nemen en vragen stellen. Of het nou gaat om dakisolatie, een zonneboiler of het aardgasvrij maken van je woning: elke ervaring telt.

Duurzame Huizen Route

De Duurzame Huizen Route is een platform voor mensen die op zoek zijn naar informatie over duurzaam wonen. Ruim 1.300 huiseigenaren delen ervaringen via duurzamehuizenroute.nl. Bezoekers kunnen hier kennis opdoen en krijgen de mogelijkheid om online vragen te stellen. Daarnaast is er op 31 oktober en 7 november de mogelijkheid om ook langs te gaan bij één of meerdere woningen. De openstellers vertellen graag over hoe zij tot keuzes voor bepaalde maatregelen zijn gekomen en hoe dit in de praktijk bevalt.

Woningbezoek en coronamaatregelen

Vanaf begin oktober kun je je aanmelden om een woning te bezoeken. De Duurzame Huizen Route vindt dit jaar plaats met enkele aanpassingen passend binnen de coronamaatregelen.