Eindhoven doet mee aan Nationale Duurzame Huizen Route

Op 2 en 9 november stellen huiseigenaren hun duurzame huis open voor geïnteresseerde bezoekers tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route. Eindhoven doet dit jaar voor het eerst mee en moedigt inwoners aan om hun woning open te stellen. Of het nou gaat om dakisolatie, een zonneboiler of het aardgasvrij maken van je woning: elke ervaring telt. Het aanmelden van een woning kan via het aanmeldformulier.

Duurzame Huizen Route

De Duurzame Huizen Route is een platform voor mensen die op zoek zijn naar informatie over duurzaam wonen. Ruim 1.300 huiseigenaren delen via www.duurzamehuizenroute.nl hun ervaringen. Bezoekers kunnen hier kennis opdoen en online vragen stellen. Daarnaast is er op 2 en 9 november de mogelijkheid om inspiratie op te doen bij één of meerdere duurzame woningen. De openstellers vertellen graag over hoe zij tot keuzes voor bepaalde maatregelen zijn gekomen en hoe dit in de praktijk bevalt.

Beter milieu én beter wooncomfort

Naast bijdragen aan het milieu kan het verduurzamen van een woning goed zijn voor de portemonnee. Ook blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Duurzame Huizen Route dat 86% van de bezoekers de opgedane kennis wil toepassen in hun eigen woning. De inmiddels zevende editie verwacht ook dit jaar weer veel bezoekers. In 2018 openden landelijk meer dan 500 huiseigenaren hun deuren en ruim 5.000 bezoekers bezochten een duurzaam huis. Bezoekers van de Duurzame Huizen Route kunnen zich vanaf 7 oktober aanmelden via de website.