Demonstratie tegen lockdown in Eindhoven redelijk goed en rustig verlopen

In Eindhoven is demonstreren toegestaan, ook in tijden van corona. De anti-lockdown-demonstratie van de organisatie ‘Democratie van het volk’, zaterdag 23 mei, is redelijk goed en rustig verlopen. Verschillende sprekers konden hun standpunt naar voren brengen.

De aanloop van demonstranten en sympathisanten was de hele dag groter dan de organisatie vooraf had gemeld. Aan de andere kant werden de aanwijzingen van politie en gemeente voldoende opgevolgd. Gedurende de dag was er goed overleg tussen de organisatie, de politie en de gemeente. In onderlinge afstemming is de demonstratie eerder afgesloten.

De groep ‘Democratie van het Volk’ had bij de gemeente Eindhoven gemeld met 30 mensen tussen 12.00 en 18.30 uur tegen de corona-maatregelen te willen komen demonstreren. De organisatie had daarvoor een positieve beschikking gekregen. Daaraan waren, in verband met de landelijk geldende corona-regels, aanvullende voorwaarden opgenomen in het kader van gezondheid: de demonstratie mocht plaatsvinden in een speciaal daarvoor aangewezen vak, met maximaal 30 deelnemers die onderling en van het publiek 1,5 meter afstand moesten houden.