sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Creatief en innovatief ondernemen

De gids 'Creatief en innovatief ondernemen' draagt bij aan het traject van idee naar markt.

De gids creatief en innovatief ondernemen is een handreiking van de Gemeente Eindhoven die bijdraagt in het traject om van idee naar markt te komen. De Gids biedt inzicht en informatie aan alle creatieve en innovatieve entrepreneurs uit de regio Eindhoven, die zijn samengevat in de creatieve industrie. De Gids faciliteert zowel startende als gevorderde ondernemers in de groei en ontwikkeling van hun onderneming.

Boomstructuur: beginnen bij de wortels

In deze gids is aan de hand van een boomstructuur weergegeven welke stappen je in het proces van de economische waardeketen zet en welke services je daarbij nodig hebt.

Om te kunnen ondernemen, is het belangrijk eerst een solide basis voor een bedrijf te leggen. Als ondernemer moet je eerst wortel schieten en deze stevig met de grond verankeren, om vervolgens de stam van de boom te laten groeien en kwalitatieve vruchten af te werpen ofwel resultaten te boeken. De basis voor het starten van een onderneming hebben we in deze gids in 6 stappen voor je uiteengezet. 

De Gids - 6-stappenplan

De te nemen stappen in het proces van de economische waardeketen zijn afhankelijk van je keuze met betrekking tot het product dat of de dienst die je in de markt wil zetten: “Heb je een onderneming om je product of dienst gebouwd of heb je besloten om je producten of diensten uit te brengen onder licentie?” Deze keuze is essentieel in je vorm van bedrijfsvoering. Deze splitsing ziet je in de boomstructuur terug. Bij de verschillende takken vind je interessante contactgegevens van organisaties en instellingen die je kunnen helpen in het traject van jouw ondernemerschap.

Een projectmatige opdracht waarbij een idee, oplossing, concept of product wordt bedacht voor een opdrachtgever.
lees verder
Wanneer je besluit een product of dienst in eigen beheer uit te brengen, organiseer je een onderneming.
lees verderContact Ondernemersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres, uitsluitend op afspraak:
Nachtegaallaan 15
5613 CM Eindhoven

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven