Ontheffing sluitingsuur horeca

In Eindhoven kun je als horecaondernemer verschillende soorten ontheffing van het sluitingsuur aanvragen; voor een discotheek, ter ere van een jubileum van je zaak en op sommige plaatsen met een verlaatje.

Jubileum horecazaak

Heb je als horecaondernemer een 12,5-jarig of een 25-jarig jubileum van je zaak? Vraag dan een ontheffing aan om dit jubileum na sluitingstijd in je zaak te kunnen vieren.

Verlaatje

Heb je een horecazaak die (mede) ligt aan de Markt, Dommelstraat of het Stationsplein? Als proef kun je 10 keer per jaar een verlaatje aanvragen. Hierdoor kun je op bepaalde dagen langer openblijven.

Discotheek

Heb je een discotheek in het centrum? Dan kun je met een ontheffing langer open blijven. Op aanvraag zijn nog 2 ontheffingen beschikbaar: 1 voor een zaak op de Dommelstraat en 1 voor een zaak op het Stationsplein.

Met een ontheffing mag een discotheek open zijn tot 05.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag. En tot 04.00 uur in de nacht van donderdag op vrijdag, van zondag op maandag en op maximaal 12 aangewezen andere dagen.

Een ontheffing is maximaal 5 jaar geldig. Daarna mag iedereen weer een ontheffing aanvragen.