Ondernemersloket coronavirus

Let op

Er is nieuwe informatie bekend:

De belangrijkste maatregelen voor ondernemers op een rij:

  • Alle cafe’s en restaurants gesloten; afhaalrestaurants mogen open. Alleen cafés en restaurants bij hotels (voor hotelgasten), uitvaartcentra en luchthavens voorbij de security check mogen open zijn.
  • Winkels zijn ’s avonds gesloten. Alleen supermarkten mogen langer open.
  • Tussen 20.00 uur en 07.00 uur is verkoop van alcohol en softdrugs verboden.
  • Alle evenementen gaan niet door.
  • Mondkapjes zijn verplicht in alle publieke binnenruimten. Bijvoorbeeld in de bibliotheek, in winkels en culturele instellingen. Dit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.
     

Alle nieuwe maatregelen vind je in de factsheet gedeeltelijke lockdown:

De verlenging van het Noodpakket Economie & Banen loopt tot en met 2021. Binnen de diverse regelingen kunnen aangepaste voorwaarden gelden. Voorzitter John Jorritsma van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld.

To read this information in another language, please use Google Translate on the top of this page.

Welke regelingen biedt de gemeente Eindhoven?

Het college van B&W maakte 26 maart het pakket met steunmaatregelen voor de Eindhovense samenleving bekend. Voor ondernemend Eindhoven (dus ook zzp’ers) betreffen dit de volgende economische maatregelen:

Veelgestelde vragen

Informatie over landelijke maatregelen voor ondernemers

Ben je op zoek naar algemene informatie over de landelijke maatregelen rondom het coronavirus? Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

Staat jouw vraag daar niet bij? Neem dan contact op met het KVK coronaloket via het gratis telefoonnummer 0800-2117 of kijk op kvk.nl/coronaloket.

Initiatieven voor Eindhovense samenleving

Wil je als ondernemer/organisatie tijdens deze crisis jouw diensten/kennis/producten aanbieden aan de Eindhovense samenleving? Brainport Development heeft een vraag en aanbod match-tool voor deze initiatieven. Neem contact met de Brainport helpdesk. Kijk voor meer informatie op brainporteindhoven.com of mail naar coronahelpdesk@brainportdevelopment.nl.