Ondernemersloket coronavirus

Let op

Er is nieuwe informatie bekend:

  • 30/07/2020: Aanvragers Tozo 1 hebben een persoonlijk bericht ontvangen met een link om hun gegevens aan te vullen. Eventuele wijzigingen voor Tozo 1 kun je via dezelfde link doorgeven.
  • 30/07/2020: Ontvang je al een uitkering Tozo 2 of heb je een aanvraag ingediend, maar is jouw situatie veranderd? Vul het wijzigingsformulier Tozo 2 in.
  • 30/07/2020: Blijf jouw klanten of bezoekers informeren over de voorzorgmaatregelen in jouw winkel/gebouw. Maak eventueel gebruik van onze posters.
  • 30/07/2020: Deadline aanvragen tweede periode NOW-regeling: 31 augustus 2020. Aanvragen kan bij UWV.

Per 1 juli 2020 zijn veel maatregelen (binnen en buiten) versoepeld. Er geldt geen limiet meer voor het aantal bezoekers van bijeenkomsten, mits er 1,5 meter afstand bewaard kan worden en men vooraf reserveert. Kan dit niet, dan geldt er een maximum van 100 bezoekers binnen en 250 bezoekers buiten. Diverse evenementen zijn sinds 1 juli dus weer mogelijk. Bij de tijdelijke uitbreiding van terrassen mogen horecaondernemers kuchschermen plaatsen. Bij alle versoepelingen gelden de voorwaarden dat de ondernemer kan voldoen aan de voorzorgsmaatregelen (zoals 1,5 meter afstand) en diverse regels.

De verlenging van het Noodpakket Economie & Banen loopt tot 1 oktober 2020. Binnen de diverse regelingen kunnen aangepaste voorwaarden gelden. De bestaande noodverordening en bijbehorende toelichting is nog steeds van kracht.

To read this information in another language, please use Google Translate on the top of this page.

Welke regelingen biedt de gemeente Eindhoven?

Het college van B&W maakte 26 maart het pakket met steunmaatregelen voor de Eindhovense samenleving bekend. Voor ondernemend Eindhoven (dus ook zzp’ers) betreffen dit de volgende economische maatregelen:

Veelgestelde vragen

Informatie over landelijke maatregelen voor ondernemers

Ben je op zoek naar algemene informatie over de landelijke maatregelen rondom het coronavirus? Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

Staat jouw vraag daar niet bij? Neem dan contact op met het KVK coronaloket via het gratis telefoonnummer 0800-2117 of kijk op kvk.nl/coronaloket.

Initiatieven voor Eindhovense samenleving

Wil je als ondernemer/organisatie tijdens deze crisis jouw diensten/kennis/producten aanbieden aan de Eindhovense samenleving? Brainport Development heeft een vraag en aanbod match-tool voor deze initiatieven. Neem contact met de Brainport helpdesk. Kijk voor meer informatie op brainporteindhoven.com of mail naar coronahelpdesk@brainportdevelopment.nl.