Ontheffing sluitingsuur horeca

In Eindhoven kun je als horecaondernemer verschillende soorten ontheffing van het sluitingsuur aanvragen; voor een discotheek, ter ere van een jubileum van je zaak en op sommige plaatsen met een verlaatje.

Jubileum horecazaak

Heb je als horecaondernemer een 12,5-jarig of een 25-jarig jubileum van je zaak? Vraag dan een ontheffing aan om dit jubileum na sluitingstijd in je zaak te kunnen vieren.

Verlaatje

In Eindhoven kan je voor twee gebieden een verlaatje aanvragen. Voor de horecazaken gelegen aan de Markt, Dommelstraat of het Stationsplein geldt sinds 26 januari 2019 het ‘besluit verlaatjes 2018’. Dit besluit geeft de mogelijkheid om 10x per kalenderjaar een verlaatje aan te vragen. Hierdoor kun je op bepaalde dagen langer open blijven.

Pilot

Voor de overige horecazaken in het centrum (het gebied dat wordt begrensd door de Emmasingel, de Keizersgracht, de Wal, de P.C. Hooftlaan, de Hertogstraat, de Vestdijk en het 18 Septemberplein, met uitzondering van Stratumseind en omgeving) en Strijp-S (het gebied dat wordt begrensd door de Beukenlaan, het spoor, de Glaslaan, de Kastanjelaan en Schootsestraat, met uitzondering van deze grenswegen zelf) geldt sinds 24 mei 2019 het ‘besluit pilot verlaatjes 2019’. Daar is nu ook de mogelijkheid om 10 keer per jaar een verlaatje aan te vragen. Dit is echter een pilot voor 1 jaar.

Discotheek

Heb je een discotheek in het centrum? Dan kun je met een ontheffing langer open blijven. Op aanvraag zijn nog 2 ontheffingen beschikbaar: 1 voor een zaak op de Dommelstraat en 1 voor een zaak op het Stationsplein.

Met een ontheffing mag een discotheek open zijn tot 05.00 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag. En tot 04.00 uur in de nacht van donderdag op vrijdag, van zondag op maandag en op maximaal 12 aangewezen andere dagen.

Een ontheffing is maximaal 5 jaar geldig. Daarna mag iedereen weer een ontheffing aanvragen.