Alcoholwetvergunning

Let op

Per 1 juli 2021 is de Drank- en horecawet gewijzigd in de Alcoholwet. De reeds verleende drank- en horecavergunningen blijven geldig. Vanaf bovengenoemde datum heet de vergunning alcoholwetvergunning.

De alcoholwetvergunning is bedoeld voor horecabedrijven die tegen betaling alcoholhoudende drank schenken (voor gebruik ter plaatse) zoals een restaurant, café of een paracommercieel horecabedrijf zoals een sportkantine of verenigingsgebouw. De alcoholwetvergunning is ook bedoeld voor slijtersbedrijven die alcoholhoudende drank verstrekken (in gesloten verpakking) voor gebruik elders dan ter plaatse. Ben je, of begin je, een slijtersbedrijf en heb je een alcoholwetvergunning nodig? Stuur dan een mailtje naar horeca@eindhoven.nl. Na ontvangst van je mail nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Houd bij jouw aanvraag rekening met het volgende:

 • Het bestemmingsplan staat een horecabestemming toe.
 • Je bent 21 jaar of ouder.
 • Je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • Je staat ingeschreven in het register sociale hygiëne.
 • Iedere leidinggevende heeft een verklaring leidinggevende model A ingevuld en ondertekend (commercieel bedrijf). Bij een para commerciële instelling moet iedere leidinggevende een verklaring leidinggevende model B invullen en ondertekenen.
 • Je hebt een huurovereenkomst van het pand, of in ieder geval een intentieverklaring van de verhuurder.
   

Houd er rekening mee, dat we ook gegevens opvragen op grond van de Wet Bibob.

Stap voor stap

 1. Vul aanvraagformulier en verplichte verklaring in.
 2. Zorg ervoor dat je alle bijlagen toevoegt.
 3. Binnen 8 weken krijg je onze beslissing.