Pilot tijdelijke horeca op leegstaande locaties

Ondernemers kunnen sinds maart 2017, bij wijze van proef, voor een periode van maximaal 2,5 jaar horecavestigingen openen op zogenaamde ‘spannende plekken’. Dit zijn leegstaande locaties (bijvoorbeeld voormalige werklocaties) waarvan duidelijk is dat die binnen een paar jaar worden gesloopt of verbouwd. Het kunnen ook leegstaande locaties zijn waarvoor op korte termijn vermoedelijk geen passende huurder wordt gevonden.

Ook als ondernemer of organisator van deze tijdelijke horeca moet je je houden aan de landelijke en lokale wet- en regelgeving. Zo kan het zijn dat je een Drank- en horecavergunning nodig hebt. Heb je voor een locatie ook een 'ontheffing handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening' nodig? Wij kunnen daarvoor zorgen.

Alle kosten die je maakt, blijven voor jouw rekening.

Heb je al een locatie op het oog en wil je de mogelijkheden doornemen? Neem dan contact op met Inge Ketting: i.ketting@eindhoven.nl / 06 46 13 43 15.