Wat zijn jouw ideeën voor een boeiende binnenstad?

Het centrum van Eindhoven is volop in ontwikkeling. Vanaf medio 2019 gaat de binnenstad - de straten met de rode steentjes én het Stratumseind - op de schop. De huidige inrichting is verouderd.

De komende periode werken we samen met onder meer bewoners en ondernemers aan een nieuw ontwerp voor de openbare ruimte van de binnenstad. Wethouder Yasin Torunoglu deed op woensdag 11 oktober in het Stadhuis de aftrap voor het project ‘Boeiende Binnenstad’. Daarvoor lanceerde hij een zogeheten CityChallenge. “We dagen iedereen uit om tot half november zijn creatieve en innovatieve ideeën voor de binnenstad met ons te delen.”

Groene en gezonde omgeving

De gemeente heeft voor de herinrichting € 10 miljoen gereserveerd. Eventuele aanvullende middelen (zoals subsidies en cofinanciering) maken extra investeringen mogelijk. Yasin Torunoglu over de toekomst van het stadshart: “We willen een gezellige binnenstad, waar je tegelijkertijd door de aanwezigheid van technologie en design voelt dat je in het hart van Brainport Eindhoven bent. Waar je je als Eindhovenaar thuis voelt én waar onze (internationale) gasten graag naartoe komen.” Ook het grijze straatbeeld moet tot het verleden gaan behoren: “We streven naar een groene en gezonde omgeving waar je kunt wonen, winkelen, werken, ontspannen en elkaar ontmoeten.”

040 daagt je uit! Doe jij mee met de CityChallenge?

We starten met het ophalen van ideeën voor onze binnenstad. Dat doen we in de vorm van een CityChallenge. We dagen iedereen uit om mee te denken. Om ideeën en ontwerpen aan te dragen voor een boeiende binnenstad. Voor de drie beste ideeën zijn mooie geldbedragen te winnen. Voor jongeren onder 18 jaar zijn bovendien extra prijzen. De challenge loopt tot en met 19 november. Wat zijn jouw ideeën voor een boeiende binnenstad? Deel ze met ons en doe mee!

Kijk voor meer informatie over het project en de CityChallenge op eindhoven.nl/boeiendebinnenstad.

Het projectteam Boeiende Binnenstad toost samen met wethouder Yasin Torunoglu op een mooie en gezonde toekomst van de Eindhovense binnenstad.

Het projectteam Boeiende Binnenstad toost samen met wethouder Yasin Torunoglu op een mooie en gezonde toekomst van de Eindhovense binnenstad.

Aftrap boeiende binnenstad

Het samen in elkaar leggen van een fotopuzzel symboliseerde de officiële aftrap van het project.