Wal vrijdagmiddag 1 september weer open

Op vrijdag 1 september worden de verkeerslichten op de kruising Wal-Grote Berg weer teruggezet naar de oude situatie, daarna is de Wal weer open voor gebruik. Verkeersregelaars zorgen vrijdag dat het verkeer veilig kan rijden.

Nieuwe situatie
De verkeerssituatie op de kruising van de Wal met de Bilderdijklaan is vanaf vrijdag helemaal anders dan voor de werkzaamheden. De verkeerslichten zijn verdwenen, de fietsers op de Bilderdijklaan hebben voorrang en autoverkeer kan alleen rechtdoor.

Bussen
Vanaf zaterdag 2 september rijden de bussen vanaf het zuiden weer over de Wal. Alleen de bus vanuit Geldrop rijdt nog via de Vestdijk. De Bilderdijklaan tussen Stratumsedijk en Wal is half september klaar om in gebruik genomen te worden. Dan kan ook de bus vanuit Geldrop weer via de Wal naar het station rijden.

Overige werkzaamheden
Vanaf zaterdag kunnen de bussen niet alleen weer gebruik maken van de busbaan op de Wal, ook de busbaan op de Aalsterweg binnen de Ring gaat volgens planning weer open.
Verder is het parkeerterrein bij het Parktheater zaterdag weer klaar voor gebruik. Mooi op tijd voor Hallo Cultuur!, de open dag bij het Parktheater op zondagmiddag.