Waarderingssubsidie voor 3 Tongelrese buurtinitiatieven

Donderdag 1 februari ontvingen de initiatiefnemers van maar liefst 3 Tongelrese buurtinitiatieven een cheque van 1000 euro als waardering voor hun inzet voor de wijk. De waarderingssubsidies worden jaarlijks door ons toegekend aan buurtinitiatieven die positief bijdragen aan de leefbaarheid en samenhang in de stad. Trotse wethouder Yasin Torunoglu deelde de subsidies uit. De winnaars:

Nationale straatspeeldag Kalverstraat

De nationale straatspeeldag Kalverstraat is een jaarlijks terugkerend evenement dat afgelopen jaar voor de 23ste keer plaatsvond. Het is de grootste straatspeeldag van Eindhoven. In 2017 hebben maar liefst 750 kinderen uit diverse wijken genoten van alle activiteiten en attracties. Drie gedreven vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in om elk jaar weer een succesvolle straatspeeldag te organiseren.

Stadshobbycentrum Eindhoven

Het Stadshobbycentrum is er voor alle 50-plussers uit de regio Eindhoven die niet meer (kunnen) werken. Sinds 1992 gaan hier honderden senioren creatief aan de slag. Zij voelen zich hierdoor minder eenzaam. Er is keuze uit een ruim aanbod van activiteiten; van houtbewerken tot boekbinden en van metaal of glas bewerken tot het maken van sieraden.

Het Stadshobbycentrum wordt gedragen door vrijwilligers. Zo zijn er 60 deelnemers die tevens begeleider van hun hobby zijn.

Cultuurnomaden Doornakkers

De cultuurnomaden organiseren creatieve dagen voor kinderen en hun ouders, broers en zussen. Activiteiten die de cultuurnomaden organiseerden, zijn o.a. zomertentjes bouwen, vliegeren, de theemobiel en ‘ik adopteer een pompoen’, een actie in samenwerking met de basisscholen om pompoenen in de voortuin te zetten.

De cultuurnomaden in Doornakkers gaan uit van de kracht van cultuur. Het is een vrolijke groep mensen die gaan voor een mix van culturen. Ze zijn nieuwsgierig, leren van elkaar en slagen er al jarenlang steeds weer opnieuw in om buurtbewoners te verbinden.