Vervoer op maat in Tongelre

Gemeente Eindhoven biedt bewoners in Tongelre een alternatief aan voor het wegvallen van buslijn 55. De bewoners gingen door het aanbieden van een petitie, een enquête en enkele gesprekken hiervoor intensief met de gemeente aan de slag.

Over een paar weken start een lijndienst die 4 keer per dag met kleine busjes gaat rijden tussen ’t Hofke, Winkelcentrum Haagdijk, verzorgingshuis Dommelhoef en vice versa.

Wethouder Jannie Visscher: “Ik ben blij dat er nu een goede oplossing is voor de vervoerswensen van de bewoners in Tongelre. Dit is mede te danken aan hun enorme inzet. Ik heb ze inmiddels het nieuws verteld en ze reageerden verheugd.”

Voorlopige maatwerkoplossing voor 1 jaar

De provincie Noord-Brabant is verantwoordelijk voor openbaar vervoer in deze regio. De gemeente heeft aan de provincie gevraagd om de maatwerkoplossing (mede) te financieren. De provincie wees dit verzoek  af omdat zij wil wachten op de nieuwe flexibele vervoersservice Bravoflex, die in Eindhoven nog in ontwikkeling is.

De gemeente Eindhoven kwam daarom tot een tussentijdse oplossing. De gemeente financiert de maatwerkoplossing volledig zelf voor maximaal 1 jaar. Als er tussentijds een alternatief komt, wordt de busdienst beëindigd. Wanneer er behoefte blijkt te zijn aan een langere periode, dan wordt in overleg met provincie en Hermes gezocht naar een oplossing.