Vernieuwde Zwaanstraat weer open

Sinds een paar maanden krijgen fietsers en voetgangers ruim baan op de Zwaanstraat en de Bezuidenhoutseweg. Doorgaand autoverkeer is niet meer mogelijk. Bewoners kunnen nog wel met de auto bij hun huis komen.

De bestaande platanen aan de Zwaanstraat krijgen meer groeiruimte. In de bermen zaaien we verschillende bloemen. Dit geeft een mooi beeld en is ook gunstig voor diverse insecten. De aansluiting van het nieuwe fietspad richting Strijp-S (Torenallee) wordt later aangepakt.

De Groene Corridor

De Zwaanstraat is onderdeel van de Groene Corridor, de recreatieve verbinding tussen Eindhoven en Oirschot. Om deze verbinding te creëren, is al eerder de Oirschotsedijk ingericht voor langzaam verkeer. Zo ontstaat een fraaie route vanuit de stad naar het buitengebied. De Groene Corridor is een initiatief van gemeente Eindhoven, gemeente Oirschot, Brabants Landschap en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant.

Jan Baan, Mary-Ann Schreurs en Piet Machielsen heropenen Zwaanstraat

vlnr: wethouder Piet Machielsen (gemeente Oirschot), wethouder Mary-Ann Schreurs (gemeente Eindhoven) en Jan Baan (Brabants Landschap) heropenen Zwaanstraat.