Tijdelijke P+R Eindhoven Zuid in parkeergarage Sporthogeschool

Vanaf zaterdag 8 september opent gemeente Eindhoven elke zaterdag en zondag en tijdens enkele bijzondere dagen (zoals DDW en GLOW) een tijdelijke P+R in de parkeergarage van Fontys Sporthogeschool. Parkeren is gratis en bij het inrijden krijgen bezoekers een gratis busticket uitgedeeld voor maximaal 5 personen. De busreis naar het centrum duurt maximaal 10 minuten.

De parkeergarage ligt aan de Theo Koomenlaan 3 in Eindhoven. Op de snelweg, A67 vanuit Venlo en A2 vanuit Weert, wordt verkeer geattendeerd op de P+R Eindhoven Zuid. Automobilisten die via de Aalsterweg en Leenderweg Eindhoven binnen rijden, worden via een tekstkar naar de parkeergarage geleid.

Openingstijden

De P+R Eindhoven Zuid is geopend op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur en op zondag tussen 11.30 en 16.00 uur. Uitrijden kan tot 0.30 uur. Kijk voor extra openingsdagen en meer informatie over parkeren in Eindhoven op thisiseindhoven.nl/parkeren.

Waarom een tijdelijke P+R in Eindhoven Zuid?
 

Op 3 september is gestart met de herinrichting van de Vestdijk. Eindhoven werkt met dit project aan een gezond en aantrekkelijk centrum. Fietsers en voetgangers krijgen meer ruimte en er wordt in openbaar vervoer geïnvesteerd. Tegelijkertijd zorgt de gemeente ervoor dat de stad per auto goed bereikbaar blijft. De tijdelijke P+R locatie (vooralsnog tot en met december 2018) is één van de maatregelen om de binnenstad goed bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden.

Meer informatie

Meer informatie vind je in de wijkinfo hieronder. Wil je meer weten over de herinrichting van de Vestdijk­/Hertogstraat­/Kanaalstraat, omleidingen en bereikbaarheidsmaatregelen? Kijk dan op eindhoven.nl/vestdijk.