Proefbestrating op de Demer en Nieuwstraat

Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 oktober legt de gemeente vakken met proefbestrating aan in het kader van het project Boeiende Binnenstad. Dit gebeurt op de Demer (tussen de panden nummer 38 en 43) en in de Nieuwstraat (op de kruising met Hermanus Boexstraat, nabij ingang Heuvel). De proefvakken blijven liggen tot aan de definitieve herinrichting van de binnenstad.

Als onderdeel van het project Boeiende Binnenstad (herinrichting straten met rode steentjes én Stratumseind) werken we samen met supervisor Winy Maas aan een nieuwe visie voor de openbare ruimte in de binnenstad. Deze visie geeft mede richting aan keuzes voor de herinrichting van de Vestdijk/Hertogstraat/Kanaalstraat.

De visie gaat uit van één zogeheten vloer (één beeld) voor de hele binnenstad. De herinrichting van de Vestdijk/Hertogstraat/Kanaalstraat is het eerste project dat we uitvoeren met dit materiaal. Daarmee is het bepalend voor de hele binnenstad. Voordat we het materiaal van deze vloer kiezen, willen we er zeker van zijn dat we de juiste keuze maken. Daarom leggen we proefbestratingen aan die we beoordelen op bijvoorbeeld uitstraling, gebruik en onderhoud. Op de Vestdijk-Noord (tussen 18 Septemberplein en Nieuwstraat) leggen we dit najaar ook nog proefbestrating aan.

De proefvakken worden aangelegd tussen 8 en 12 oktober. Tijdens de markt op dinsdag 9 oktober zijn er geen werkzaamheden en zijn beide straten normaal toegankelijk.

We streven ernaar om vanaf eind 2019 in fases de (winkel)straten met de rode steentjes én het Stratumseind te gaan herinrichten. Samen met supervisor Winy Maas en vertegenwoordigers van ondernemers en bewoners werken we de komende tijd verder aan een inrichtingsplan.