Oproep: 75 jaar bevrijding, 75 voorwerpen en 75 verhalen

Op 18 september 2019 is het 75 jaar geleden dat Eindhoven werd bevrijd van de Duitse bezetters. Om dat te herdenken, organiseert Erfgoedhuis Eindhoven een tentoonstelling.

Met 75 voorwerpen worden verhalen verteld over de oorlog, bezetting en bevrijding van de stad. Heb je een voorwerp in huis dat hier goed bij zou passen? Wij willen het graag lenen!

We hebben interesse in voorwerpen uit het dagelijks leven, of die te maken hebben met (voedsel)schaarste, geld, vervolging, dwangarbeid of militairen. Voorwerpen met een bijzondere herinnering of voorwerpen uit Eindhoven die in het buitenland terecht zijn gekomen, zijn ook welkom.

Ooggetuigen Sinterklaasbombardement
Bijzondere aandacht krijgt het Sinterklaasbombardement op Eindhoven van 6 december 1942. Voor een documentaire zijn we op zoek naar ooggetuigen van dit bombardement die hun verhaal willen delen.

Meer informatie of reageren
Heb je een voorwerp of ben je getuige van het bombardement van 6 december 1942? Neem dan contact op met het Erfgoedhuis via erfgoedhuis@eindhoven.nl of bel 06-20202780. Uiteraard krijg je de geleende spullen weer terug. Meer informatie over het Erfgoedhuis vind je op: www.eindhoven.nl/erfgoedhuis.