Nieuw zwembad voor iedereen in Eindhoven

Eindhoven heeft in 2020 een nieuw gezinsbad. Het gaat om een zwembad voor gezinnen met kinderen, een nieuw 25-meterbad, instructiebad, reactiveringsbad en een ligweide met waterspeelplaats/spraypark voor kinderen. Ook krijgt De Tongelreep een nieuwe entree en horecaruimte. Er komt bovendien een goede aansluiting op het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion.

Het college van B&W komt zo tegemoet aan de wensen van de gebruikers. In verschillende inspraakrondes gaven gebruikers en andere betrokkenen aan waar een nieuw bad minimaal aan moet voldoen.

Het nieuwe gezinsbad is goedkoper dan verbouw van het huidige bad omdat er nu meteen duurzaam en energiezuiniger kan worden gebouwd. Het zwembad wordt kleiner dan het voormalige golfslagbad. Daardoor gaan de stookkosten omlaag, is er minder toezicht nodig en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daardoor kan de prijs van een dagje recreatief zwemmen laag blijven, namelijk 6,50 euro per dag.

De gemeenteraad beslist op 19 december over het voorstel van het college. Meer informatie over het nieuwe zwembad vind je op www.tongelreep.nl/toekomst.