Nieuw taxibeleid in werking in Eindhoven

Sinds vrijdag 1 september geldt er een nieuw beleid voor taxistandplaatsen in Eindhoven. Daar mogen voortaan alleen nog taxi's staan die zijn aangesloten bij een zogeheten Toegelaten Taxi Organisatie (afgekort: TTO). Met dit beleid zorgen we in Eindhoven voor veilig, betrouwbaar en betaalbaar taxivervoer. Hoe herken je een TTO-taxi? Het daklicht op de auto is voorzien van het Eindhoven-logo en een uniek nummer.

Wat is een TTO?

In een TTO zijn minimaal 15 chauffeurs verenigd. Deze chauffeurs hebben het Eindhovens Taxicertificaat van de stichting Eindhovense Kwaliteitstaxi (SEK) gehaald. Van deze chauffeurs weet je zeker dat ze voldoen aan de vastgestelde kwaliteitseisen. Vergunningen voor het staan op een taxistandplaats worden alleen afgegeven aan TTO's.

Voordelen

Als klant van een TTO taxi heb je het voordeel dat:

  • de chauffeur Eindhoven kent en de meest efficiënte route rijdt;
  • je een eerlijke prijs en geen bijkomende kosten betaalt (denk aan koffergeld);
  • je vrij kunt kiezen in welke taxi je stapt. Je hoeft dus niet verplicht de voorste te nemen.
     

Ben je niet tevreden over een taxi die je hebt genomen vanaf een taxistandplaats? Dien dan een klacht in via taxiklacht.nl. Alle taxi’s op standplaatsen zijn hierbij aangesloten.

Handhaving

Stadstoezicht gaat toezien op de naleving van het taxibeleid. Taxi’s die niet op de standplaats mogen staan, krijgen in eerste instantie een waarschuwing en worden weggestuurd. Later gaan de toezichthouders ook bekeuringen uitdelen. Deze afspraken zijn afgestemd met de politie.

Zelf een taxiorganisatie oprichten of TTO worden?

Wil je zelf ook een taxiorganisatie oprichten of een TTO worden? Dat kan! Op de pagina Toegelaten Taxi Organisaties vind je alle informatie over het oprichten van een taxiorganisatie, over hoe je een TTO wordt en wat het kost.