Nachtafsluitingen rondweg voor rioolwerkzaamheden

Op maandag 18 maart starten rioolwerkzaamheden aan de Javalaan (tussen de Ring en de IJzeren Man) en de Onze Lieve Vrouwestraat (tussen Javalaan en Kennedylaan). Het riool wordt gerenoveerd maar de weg hoeft niet opengebroken te worden.

In de rioolbuizen wordt een soort kous aangebracht die van binnenuit versteviging geeft. Om alle installaties aan te brengen moet de Ring wel een aantal keren ’s nachts afgesloten worden. Verkeer wordt dan omgeleid via de Kennedylaan-Dorgelolaan.

  • In de week van 18 maart is de Javalaan afgesloten tussen Ring en strandbad IJzeren Man
  • De noordelijke ventweg van de Ring tussen Javalaan en Kennedylaan is afgesloten tussen 25 en 29 maart
  • De zuidelijke ventweg is twee weken afgesloten, van 22 maart tot 7 april


Het MMC en de Fontys blijven bereikbaar. Gele borden geven de omleidingen aan. Voetgangers en fietsers kunnen de weg gewoon gebruiken en ook de bussen blijven rijden.

Dommel helpt een handje
Het aanbrengen van de kous in het riool gebeurt met water. Omdat het in dit geval om een groot riool gaat (ongeveer 1,5 km lang en 1 à 1,5 meter in doorsnede) zouden er 250 tot 300 vrachtwagens water moeten brengen. Daarom hebben we ervoor gekozen om het water uit de Dommel via een brug (persleiding) naar de middenberm in de Ring te laten stromen. Dat is beter voor het milieu en voor de verkeersveiligheid.