Living Lab wint ideeëncompetitie Emma ontmoet Victoria

Xavier Hacking is met zijn idee ‘Living Lab’ de winnaar van de ideeëncompetitie Emma ontmoet Victoria. Het plan kreeg de meeste stemmen uit de stad. Bij de prijsuitreiking op woensdag 27 juni overhandigde wethouder Yasin Torunoglu (Ruimtelijke ontwikkeling) een cheque van 2500 euro aan de winnaar.

Gemeente Eindhoven daagde dit voorjaar iedereen uit om met een duurzaam en vernieuwend idee te komen voor het Emmasingelkwadrant. Het Emmasingelkwadrant ligt in het centrum van Eindhoven en verbindt de binnenstad met de stadionbuurt en Strijp-S. De komende jaren wordt dit gebied omgetoverd tot een belangrijke hotspot waar zo’n 1800 nieuwe woningen worden gerealiseerd.

 

Een van bovenaf gemaakte foto van het Emmasingelkwadrant

Deelnemers aan de competitie Emma ontmoet Victoria konden meedenken binnen drie thema’s: Energie, Slimme Mobiliteit en Buiten leven. In totaal werden zo’n 25 plannen ingediend. Uit alle inzendingen maakte het expertteam een shortlist, waarna het publiek op de favoriete plannen kon stemmen. Gemeente Eindhoven is erg blij met de kwaliteit en inhoud van alle plannen. Het projectteam onderzoekt hoe en of de ideeën meegenomen kunnen worden bij de herontwikkeling van het gebied. 

 

De winnaars

1e plaats
Plan: Living Lab: een plek waar men graag verblijft, woont en werkt, maar waar ook altijd ruimte is om nieuwe duurzame en maatschappelijke ideeën toe te passen. Een park dat niet stil staat, maar altijd in ontwikkeling is en thuishoort in Brainport Eindhoven. 
Indiener: Xavier Hacking

2e plaats
Plan: De achtertuin van Eindhoven: 
met 9 elementen wordt het Victoriapark omgetoverd tot een ontmoetingsplek met verschillende ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud.
Indiener: H.N. Adams

3e plaats
Plan: Royal Rooftop Boardwalk: 
een duurzaam houten boardwalk verbindt de daken van de verschillende gebouwen aan elkaar.
Indiener: Jelle de Jong