Kabinet en Brainport Eindhoven gaan langdurige samenwerking aan

Het kabinet heeft vrijdag 6 juli samen met Brainport Eindhoven en provincie Brabant de Brainport Nationale Actieagenda uitgebracht.

Door te investeren in nieuwe technologieën en door het vestigingsklimaat van de regio te verbeteren, wordt met deze actieagenda een belangrijke stap gezet voor het aantrekken, behouden en opleiden van talent uit binnen- en buitenland.

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat: “Dankzij bedrijven als ASML, Philips, VDL, DAF en NXP en duizenden innovatieve mkb-ondernemers in de directe omgeving, is Brainport Eindhoven belangrijk voor de innovatiekracht van heel Nederland. Daarom spannen Rijk en regio zich in de Brainport Nationale Actieagenda in om meer technisch talent aan te trekken en de regio nog aantrekkelijker te maken voor bedrijven en hun werknemers. Hierdoor profiteert heel Nederland van deze economisch sterke regio.”

Burgemeester John Jorritsma, Eindhoven: “Met de Brainport Nationale Actieagenda die nu gereed is, gaan het Rijk en Brainport Eindhoven een uniek langjarig partnerschap aan. Ik ben daar heel blij mee, want we zetten een belangrijke stap voor de Nederlandse economie. Iedereen ziet inmiddels het belang van onze technologie regio voor de Nederlandse economie, die ook kansen biedt aan oplossingen voor wereldwijde maatschappelijke vraagstukken. Samen kunnen we veel bereiken en de internationale voorsprong behouden.”

Lees meer over de Brainport Nationale Actieagenda op de site van Brainport.