Hulp voor ondernemende 45-plussers zonder werk

Voor een 45-plusser kan het vinden van een baan lastig zijn. Gemeente Eindhoven wil samen met partners als Qredits, Fontys en het Summa College 45-plussers helpen bij het starten van een onderneming. Hiervoor hebben we een aantal programma's rondom ondernemerschap ontwikkeld.

Ben jij een 45-plusser zonder werk? Zou je een eigen bedrijf willen starten, maar weet je niet waar te beginnen? Of onderneem je liever niet alleen? Misschien is één van deze programma's iets voor jou.

Samen ondernemen

Speciaal voor 50-plussers is er een intensief programma van een jaar. In dit programma maak je kennis met de nieuwste methodieken voor het ontwikkelen van een bedrijfsplan en het starten van een onderneming. Dit doe je samen met andere 50-plussers. Op deze manier ontdek je of ondernemen bij je past.

Eigen Baas Avondschool

Ga je liever concreet ergens mee aan de slag? Tijdens de avondschool 'Eigen Baas' van Qredits werk je je bedrijfsplan uit. Dit doe je in een groep, onder begeleiding van docenten en ervaren ondernemers. De avondschool duurt 10 weken.

Coaching bij opstellen ondernemersplan

Heb je een bijstandsuitkering en al een concreet idee voor je eigen onderneming? Neem dan deel aan 6 wekelijkse coaching-sessies van het Zelfstandigenloket Eindhoven in samenwerking met Performance College. In een groep van 12 startende ondernemers werk je aan je ondernemersplan, en wissel je onderling en met experts ervaringen uit.

Informatiebijeenkomst

Ben je enthousiast en zie je dit als een kans? Kom dan naar de informatiebijeenkomst 'ondernemen' met John de Wolf (ambassadeur en boegbeeld voor werkzoekende vijftigplussers) op donderdag 9 november van 13.30 tot 16.00 uur in het Videolab op Strijp-S. Meld je aan via ondernemen@eindhoven.nl. Voor meer informatie zie zelfstandigenloketeindhoven.nl.