Huldiging PSV op maandag 16 april

Gemeente Eindhoven feliciteert PSV met de landstitel. We huldigen de club maandag op het Stadhuisplein tussen 19.00 en 20.00 uur.

Update 16.30 uur:

Het Stadhuisplein is inmiddels vol. Op de Markt en 18 Septemberplein is er nog ruimte om de de huldiging op grote schermen te kunnen volgen.

De gemeente treft maatregelen om het feest in de stad, inclusief de rit met de platte kar van het Philips Stadion naar het Stadhuis, in goede banen te leiden.

Het Stadhuisplein is open vanaf 15.00 uur. Als het plein vol is, wordt het Stadhuisplein afgesloten. Dat geldt ook voor het rolstoelvak dat voor het Stadhuis wordt ingericht. Op de Markt en het 18 Septemberplein kunnen PSV-fans de huldiging volgen op grote schermen.

Sluiting Inwonersplein
Het Inwonersplein in het Stadskantoor is maandag tot 11.30 uur bereikbaar voor bezoekers. Dat betekent dat de balies van Publiekszaken na 11.30 uur geen klanten meer ontvangen. Vanaf 12.00 uur is het Stadskantoor gesloten en wordt het hele gebied rondom het Stadhuisplein afgezet.

Omdat de Wal vanaf 6.00 uur is afgesloten, kunnen klanten het Stadskantoor niet meer bereiken met de auto of openbaar vervoer. Het Stadskantoor is nog wel met de (brom)fiets/scooter of te voet bereikbaar via de Paradijslaan.

Ook het Klantcontactcentrum (KCC) is op maandag 16 april vanaf 11.30 uur niet meer telefonisch bereikbaar. Klanten die al een afspraak hebben met de gemeente, worden op de hoogte gesteld van de sluiting.

Programma huldiging
17.00 uur - Vertrek PSV-selectie vanaf Philips Stadion
18.45 uur - Aankomst Stadhuisplein
19.00 uur - Huldiging op het bordes van het Stadhuis
20.00 uur - Einde programma Stadhuisplein

Route van de PSV-selectie op de platte kar
Frederiklaan
St. Antoniusstraat
Willemstraat
Vonderweg
Mathildelaan
18 Septemberplein
Vestdijk
G
eldropseweg
Bilderdijklaan
Wal
Stadhuisplein

Glas- en blikverbod
Om de huldiging gastvrij en veilig te laten verlopen, is er een glas- en blikverbod in de hele binnenstad en langs de route van de platte kar. De horeca zal schenken uit plastic bekers. Verder vraagt de gemeente in verband met de veiligheid om tassen thuis te laten.

Bereikbaarheid
De wegen aan de huldigingsroute worden flexibel afgesloten als de spelers op de kar langskomen. Zo snel mogelijk daarna gaan de wegen weer open.

In verband met de voorbereidingen van de huldiging zal de Wal al vanaf 6.00 uur gesloten zijn.

De gemeente vraagt de fans om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets naar de stad te komen. Houd er rekening mee dat de parkeergarages Mathildelaan en Heuvel Galerie tussen 17.00 en 21.00 uur moeilijk bereikbaar kunnen zijn. De parkeergarages Stadhuisplein en Stadskantoor zijn maandag niet meer bereikbaar.

De taxistandplaats op het Begijnenhof vervalt op de huldigingsdag tussen 6.00 en 1.00 uur.

De fietsenstallingen op het 18 Septemberplein en de Heuvel Galerie hebben reguliere openingstijden.