Houd de lijn op straat vrij voor blinden en slechtzienden

Ken je die geribbelde tegels op de grond, die lijnen vormen op straat en op stations? Dat zijn geleidelijnen. Mensen met een visuele beperking maken hier gebruik van om in de stad veilig hun weg te vinden. Helaas weten veel mensen niet waar de geleidelijnen voor dienen, met als gevolg dat er regelmatig obstakels op staan. Dit levert onnodig lastige en zelfs gevaarlijke situaties op voor blinden en slechtzienden.

Help mee en houd de lijn vrij

Belangenorganisaties voor mensen met een visuele beperking in Nederland vragen in de week van 8 tot en met 15 april extra aandacht voor het vrijhouden van geleidelijnen. Mensen die slechtziend of blind zijn voelen met hun taststok of voeten de ribbels om veilig van A naar B te komen. Wanneer er obstakels op de lijn staan, zoals fietsen, koffers, reclameborden of mensen, levert dat veel hinder en zelfs gevaarlijke situaties op voor hen. Over straat lopen zonder goed zicht is al lastig genoeg en wordt op deze manier vaak onnodig extra moeilijk gemaakt. De boodschap luidt dan ook: Houd de lijn vrij!

Campagneweek houd de lijn vrij

Eindhoven helpt mee en heeft een Promoteam in de campagneweek die aandacht vraagt en uitleg geeft over de geleidelijnen in de stad.

  • Dinsdag 9 april van 13.00 tot 15.00 aan de Zuid + Noordkant van het Station
  • Woensdag 10 april van 10.30 tot 12.30 uur aan de Zuid + Noordkant van het Station

Kijk op www.houddelijnvrij.nl voor aanvullende informatie, deelnemende partners en gemeenten.
 

Dit is het campagnelogo waarmee de geleidelijnen onder de aandacht worden gebracht.