Gemeentelijke onderscheiding voor Marian van der Woude

Wethouder Jakob Wedemeijer reikte op zaterdag 10 juni de gemeentelijke vrijwilligersonderscheiding uit aan mevrouw Marian van der Woude (65 jaar, penning en oorkonde). Dat gebeurde tijdens de viering van het 40-jarig jubileum van wijkkrant ’t Brierke van Stichting Wijkactiviteiten Achtse Barrier.

Verdiensten

Marian van der Woude is 30 jaar voorzitter van het bestuur van Stichting Financiën Wijkactiviteiten Achtse Barrier. Deze stichting stelt zich ten doel om alle openbare wijkactiviteiten te stimuleren en financieel mogelijk te maken. Daartoe organiseert Marian jaarlijks een grote inzamelingsactie in de wijk.

Ook is ze sinds 2004 voorzitter van Stichting Achtse Barrier Informatievoorziening. Deze stichting verzorgt onder meer de uitgave van de gratis maandelijkse wijkkrant ’t Brierke en de jaarlijkse wijkkalender. Het samenstellen en verspreiden gebeurt door vrijwilligers en Marian is verantwoordelijk voor het actueel houden van alle informatie over activiteiten en de organisatie.

Momenteel is Marian als bestuurslid ook bezig met de opzet van een interactieve website. In het verleden was zij mede-oprichter, aanspreekpunt en leidster van Speel-o-theek Nijntje van 1984 tot 2006.