Extra openingstijden tijdelijke P+R Eindhoven Zuid

De tijdelijke gratis parkeren en reizen (P+R) locatie aan de Theo Koomenlaan wordt goed gebruikt door de bezoekers van de binnenstad. Wij hebben daarom de openingstijden tijdens de drukke winkeldagen voor de feestdagen verruimd. Ook blijft de parkeergarage langer in gebruik als P+R, in ieder geval tot 1 februari 2019.

De P+R is ieder weekend in december en januari geopend op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur en op zondag tussen 11.30 en 16.00 uur. Op zaterdag 22 december en zondag 23 december is de opening verlengd met twee uur tot 18.00 uur. En er is een extra openingsdag op maandag 24 december van 11.30 tot 16.00 uur. Uitrijden kan tot 0.30 uur. Kijk voor meer informatie over parkeren in Eindhoven op thisiseindhoven.nl/parkeren.

Waar ligt de tijdelijke P+R Eindhoven Zuid?

De parkeergarage ligt aan de Theo Koomenlaan 3 in Eindhoven. Op de snelweg, A67 vanuit Venlo en A2 vanuit Weert, staat de P+R Eindhoven Zuid aangegeven. Automobilisten die Eindhoven binnen rijden via de Aalsterweg en Leenderweg krijgen aanwijzingen via borden naar de parkeergarage. Parkeren is gratis en bij het inrijden krijgen bezoekers een gratis busticket voor maximaal 5 personen. Bezoekers kunnen ook een gratis deelfiets pakken.

Waarom een tijdelijke P+R Eindhoven Zuid?

Op 3 september is gestart met de herinrichting van de Vestdijk. Eindhoven werkt hiermee aan een gezond en aantrekkelijk centrum. Fietsers en voetgangers krijgen meer ruimte en de gemeente investeert in openbaar vervoer. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat de stad per auto goed bereikbaar blijft. De tijdelijke P+R locatie is één van de maatregelen om de binnenstad goed bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden.

Meer info over de herinrichting van de Vestdijk­/Hertogstraat/­Kanaalstraat, omleidingen en bereikbaarheidsmaatregelen? Kijk op eindhoven.nl/vestdijk.