Extra geld voor fietsenkelder en spoorverbinding naar Düsseldorf

Het rijk en de regio trekken dit jaar 38 miljoen euro extra uit voor betere voorzieningen in het stationsgebied van Eindhoven. Dit is onder andere bedoeld voor de aanleg van een ondergrondse fietsenkelder aan het Stationsplein. Ook voor geplande spoorverbinding Eindhoven-Düsseldorf is er extra geld.

Het rijk neemt de helft van de 38 miljoen euro voor zijn rekening. De provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven samen de andere helft.

De eerste stap is de ontwikkeling van District E, aan de zuidkant van het station. Hier komen drie (woon)torens met veel ruimte voor fiets en voetgangers. In de toekomst kunnen mensen ook wonen en werken  aan de noordzijde van het station (Fellenoord). Om dat voor elkaar te krijgen zijn er onder andere aanpassingen en investeringen nodig in busstation Neckerspoel, de Fellenoord, de Ring en het station Eindhoven.

Internationale Knoop XL

De ontwikkeling van de fietsenkelder voor 4000 fietsen en de internationale spoorverbinding maken deel uit van het programma Eindhoven Internationale Knoop XL. De andere projecten in dit programma, de Brainport Industries Campus en de HOV-3 lijn (Woensel) profiteren ook van de extra 38 miljoen. Vorig jaar zorgden het rijk en de regio al voor een startkapitaal van 20 miljoen euro voor de 4 projecten.

Meer informatie hierover vind je in het persbericht Alle seinen op groen voor intercity naar Düsseldorf vanuit Eindhoven.