Eindhoven de skônste!

Misschien heb je ze al zien lopen. Deze zomer zet de gemeente zogenaamde parkwachters in om bezoekers van verschillende parken te wijzen op wat er allemaal mag in de Eindhovense parken én op het schoonhouden van het park. Deze actie noemen we: Eindhoven de skônste!

We stimuleren graag dat mensen met mooi weer naar buiten gaan en de parken opzoeken voor sport en ontspanning. Bijvoorbeeld voor een picknick of barbecue. Toch weet niet iedereen wat er allemaal mag in de parken - en wat liever niet. 

Daarom lopen er deze zomer parkwachters van ‘Eindhoven de skônste!’ rond. Om bezoekers te informeren en om vragen te beantwoorden als: Mag je wel barbecueën in het park? Hoe zit dat met een flesje wijn bij de picknick? Waar kan ik al mijn afval kwijt?

Extra vuilniszakken
Ook doen we een proef in het Ton Smitspark. We plaatsen extra beugels aan de afvalbakken om de capaciteit tijdelijk te vergroten met 2 extra vuilniszakken. Van bezoekers wordt verwacht dat zij hun afval meenemen als de bakken en zakken vol zijn. Zo zorgen gemeente en parkbezoekers er samen voor dat de parken schoon blijven!

Twee parkwachters van de actie Eindhoven de skonste