Eindhoven Cultuurprijs voor het eerst uitgereikt

Sinds dit jaar is er elk jaar een nieuwe prijs te winnen, namelijk de Eindhoven Cultuurprijs. Een prijs voor een onderscheidend kunstwerk of cultureel project, dat van uitzonderlijke meerwaarde is voor de stad.

Enthousiaste en betrokken inwoners

De waarderingsprijs was voor de Woensel Supertol!. Misschien weet je het nog wel: Het project begon in het Van Abbemuseum, waarbij een grote tol van planken door rapper Fresku werd beschreven. Daarna ging de tol Woensel-West en Woensel-Noord in, met als eindwerk een gigantische ‘supertol’ bij het nieuwe HOV-station in Woensel.

De jury prees kunstenaar Tijs Rooijakkers. omdat hij met de Woensel Supertol! veel Eindhovenaren enthousiast heeft weten te maken voor een cultureel project. Mooi is, dat het de kracht heeft om mensen te betrekken en met elkaar te verbinden.

Andere winnaars

De Eindhoven Cultuurprijs kent ook nog een stimuleringsprijs. Deze werd gewonnen door ondernemer Gianni Jorissen. Gianni Jorissen organiseert evenementen waarbij hij buiten de gebaande paden gaat. Je kent hem misschien van concepten als Culture/CLUB, De Bron, Nachtdieren en Cassette Festival.

Naast de waarderingsprijs en stimuleringsprijs werd er dit jaar ook nog een publieksprijs uitgereikt, beschikbaar gesteld door Rabobank Eindhoven-Veldhoven. De Rabo publieksprijs werd met een overtuigende meerderheid binnengesleept door Het Salon, een theatergezelschap dat zich inzet om professionals en amateurs met elkaar te verbinden en samen voorstellingen te maken.

Meer informatie over de Eindhoven Cultuurprijs?