Eerste Werkplaats Financiën XL geopend

Inwoners van Woensel-West die vragen hebben over geldzaken of moeite hebben met rondkomen, kunnen voortaan terecht bij Werkplaats Financiën XL. Bij buurtpand 360 aan het Celsiusplein kunnen zij op maandag, dinsdag en donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur zonder afspraak binnenlopen.

Naast vrijwilligers van Werkplaats Financiën is hier altijd een budgetcoach van de gemeente aanwezig. Op vaste momenten zijn er ook generalisten van WIJeindhoven en sociaal raadslieden van Lumens. Met de bundeling van krachten willen deze partijen mensen met geldzorgen en (dreigende) problematische schulden sneller en beter helpen. In de komende maanden openen verspreid door de stad nog meer XL-werkplaatsen.

De deelnemende hulpverleners bij de officiële opening van de eerste werkplaat financiën XL

In de buurt
Veel Eindhovense huishoudens hebben financiële problemen die in een later stadium vaak ook nog eens uit de hand lopen. In ongeveer 80 procent van de gesprekken met generalisten van WIJeindhoven gaat het (ook) over geld en schulden. Het aantal inwoners onder beschermingsbewind - een zware en langdurige vorm van schuldhulpverlening - is de laatste jaren fors opgelopen.

Om dit tij te keren, is Werkplaats Financiën XL nu dé plek in de buurt waar inwoners voor hulp bij geldzorgen niet vroeg genoeg aan de bel kunnen trekken. Inzet is dan ook om er samen voor te zorgen dat financiële problemen niet van kwaad tot erger gaan en dat mensen leren zelf meer grip te krijgen én houden op hun portemonnee.