Doe mee met Mijn040Routes

Wil je inzicht in je eigen reisgedrag en ons helpen om de bereikbaarheid van de stad te vergroten? Doe dan mee aan Mijn040Routes. Een grootschalig onderzoek van de gemeente naar het reisgedrag in de 040-regio.

Via een mobiele app leg je automatisch je dagelijks afgelegde afstanden, je reistijd en je favoriete plekken vast. Je hoeft dus alleen de app te downloaden en in te loggen, verder niets.

Het onderzoek loopt tot december dit jaar. Zowel inwoners als bezoekers van de 040-regio kunnen meedoen. Meer informatie vind je op www.mijn040routes.nl. Deel jij 3 weken jouw reisgegevens? Dan ontvang je van ons een cadeaubon ter waarde van € 5,- van de This is Eindhoven Brandstore.

In juni hebben we ook al een test gedaan met 785 deelnemers. Zij legden in totaal meer dan 500.000 km af, gemiddeld 40 km per persoon per dag. Bijna de helft hun reizen bestond uit een combinatie van lopen, fietsen en het gebruik van de bus.

Met de data uit Mijn040routes krijgen we beter inzicht in hoe er wordt gereisd in en rond Eindhoven. Deze informatie gebruiken we bij het ontwikkelen van nieuwe routes en maatregelen en de inrichting van gebieden. Tijdens het onderzoek worden geen persoonsgegevens verzameld, alleen GPS-data.