Dodenherdenking op 4 mei bij De Oude Toren

Op zaterdag 4 mei zijn alle burgers en militairen herdacht die in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Traditiegetrouw vindt deze plechtige bijeenkomst in Eindhoven plaats op de gemeentelijke begraafplaats Woensel, De Oude Toren.

 

De herdenking, die voor iedereen toegankelijk is, begon om 19.30 uur. Muziekvereniging Wilhelmina verzorgde de muzikale omlijsting van de herdenking.

Na de twee minuten stilte en het spelen van het Wilhelmus volgde een toespraak van burgemeester John Jorritsma. Vervolgens legde hij namens de Eindhovense bevolking de eerste krans, gevolgd door vertegenwoordigers van diverse organisaties. Hierna konden alle andere aanwezigen bloemen leggen. Na afloop van de ceremonie gaf de Eindhovense Koorvereniging de Toonkunst een concert in de aula van de Oude Toren.

Verzetsheldenmonument

Voor de herdenking op de Oude Toren was er op 4 mei om 18.30 uur een herdenkingsplechtigheid bij het Verzetsheldenmonument aan de Verzetsheldenlaan in Acht. Ook hier was burgemeester Jorritsma aanwezig  en legde hij bloemen namens het gemeentebestuur van Eindhoven.

Toespraak burgemeester John Jorritsma tijdens Dodenherdenking

Bregje Verbeek droeg haar gedicht voor.