De Eindhovense Zaak: hulp voor ondernemers

Ondernemers en ex-ondernemers die onvoldoende middelen hebben om hun boekhouding op orde te brengen, kunnen daarbij voortaan gratis (tijdelijk) hulp krijgen. Hiervoor is de Eindhovense Zaak gestart, een samenwerking tussen Hogeschool Fontys, het Ondernemersklankbord (OKB) en het Zelfstandigenloket Eindhoven.

Het (gemeentelijke) Zelfstandigenloket Eindhoven beoordeelt welke ondernemers in aanmerking komen voor de hulp. Ze worden vervolgens ondersteund door Fontys-studenten met een financiële economische, fiscale of commerciële achtergrond. Ervaren oud-ondernemers van het OKB coachen de studenten en kunnen tegelijk als klankbord fungeren voor de aangemelde ondernemers.

Doelstellingen Fontys

Hogeschool Fontys wil met de Eindhovense Zaak opleidingen goed laten aansluiten op het toekomstig werkveld. Het opdoen van zo veel mogelijk praktijkervaring is daarbij een cruciaal onderdeel. Ook levert Fontys met onderwijs, onderzoek, kennis en faciliteiten graag een bijdrage aan het ondersteunen en versterken van de Eindhovense regio.

Meer informatie en aanmelden

Ondernemers die meer informatie willen of zich willen aanmelden kunnen terecht op zelfstandigenloketeindhoven.nl.