Bedenk jij de nieuwe openbare afvalbak?

Afvalbakken in de stad die reageren op jou, het klinkt als toekomstmuziek maar het gaat echt gebeuren.
Heb jij het vernieuwende en uitvoerbare idee voor een nieuw te ontwikkelen, interactieve afvalbak?
Doe mee met onze ontwerpwedstrijd " Wat een (afval)bak! " die we samen met Tilburg organiseren.

Stimuleren

"Papier Hier" iedereen kent het wel. Als het in de Efteling werkt, waarom dan niet in de stad?
We vragen alle inwoners om ons origineel te verrassen met dé nieuwe afvalbak die iedereen stimuleert om er afval in te gooien en onze stad nog schoner te houden. Dit mag op alle mogelijke manieren, denk bijvoorbeeld aan het inzetten van geluid, licht, spel of wat je ook maar kunt bedenken.

Krachtenbundeling

Eindhoven is internationaal bekend als design en technologie stad, Tilburg is een echte voorloper op het gebied van sociale innovatie. Beide gemeenten verwachten dat de bundeling van krachten in deze ontwerpwedstrijd een groot aantal goede en vernieuwende ideeën zullen opleveren.
Tilburg meets Eindhoven. Sociale toepassing meets Design.

Hoe werkt de ontwerpwedstrijd?

Iedereen kan het idee indienen via afvalbak@eindhoven.nl. Alle ideeën worden door een jury beoordeeld, de beste ideeën worden uitgenodigd voor de finale op 3 oktober. Hier kan iedere finalist het ontwerp presenteren aan de jury. Het winnende ontwerp krijgt een cheque van € 1.000 en begeleiding om het idee een stap verder te brengen naar prototype of eerste exemplaar. De jury bestaat uit een vertegenwoordiging van de gemeenten Tilburg en Eindhoven, een vertegenwoordiger van De Efteling en een hoogleraar gedragswetenschap.